Az oldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb böngészési élményben legyen részed! Megértettem!
Termékek Menü
0

VIGYÁZAT, ITT A FELFÁZÁS IDEJE!

Bár az év bármely szakában felfázhatunk, ősszel és télen gyakoribbak az erre utaló kellemetlen tünetek. Kevesen tudják, hogy a férfiaknál is jellemző a felfázás, bár sokkal kevésbé hajlamosak erre a panaszra, mint a hölgyek.

A jellemző tünetek, hogy sokkal gyakrabban kell felkeresnünk a mellékhelyiséget, és medencetájékon visszatérő fájdalmat érzünk, megváltozik a vizeletünk színe és szaga is. Ilyenkor érdemes bevetni a házipatika remek módszereit is – például igyunk minél több folyadékot, öltözzünk rétegesen, vegyünk kamillás ülőfürdőt –, de rendkívül fontos, hogy időben keressük fel háziorvosunkat, súlyosabb esetekben nőgyógyászunkat.
Egy-egy alhasi problémának ugyanis rendkívül komoly következményei lehetnek, méghozzá a petefészkünkre, amely szintén megfázhat, ennek a gyulladása azonban nem játék.

Ha tehát 1-2 napon belül nem javul jelentősen az állapotunk, akkor ne kísérletezzünk ismerőseink házi praktikáival, hanem haladéktalanul forduljunk orvoshoz. 

Cs. K.


5 tipp, amivel megelőzheti a bajt:
1. Mindig öltözzön rétegesen, alhasát, combját különösen védje a hidegtől (pl. viseljen combközépig érő kabátot). 
2. Ha 18 fok alá csökken a hőmérséklet, akkor soha ne üljön le a szabadban csak úgy, mindig védje magát pokróccal vagy ülőpárnával. 
3. Ha gyakran jár uszodába, akkor úszás után sose hagyja magán a vizes fürdőruhát. 
4. Ügyeljen a megfelelő, bélelt lábbelire is, hiszen alulról fázunk fel a legkönnyebben. 
5. Ha sportol a szabadban vagy edzőteremben, akkor izzadtan sose menjen ki az utcára, főként ne kabát nélkül, inkább várja meg azt az 5-10 percet, amíg helyreáll a szervezete verejtékezése.

forrás: http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/20081026/vigyazat_itt_a_felfazas_ideje/

Tartalomhoz tartozó címkék: Felfázás