Az oldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb böngészési élményben legyen részed! Megértettem!
Termékek Menü
0

Felfázás?

Egy dolgot biztosan tudunk a felfázásról: nagyon sok nőt érint világszerte. Nem véletlen, hogy állandó témát szolgáltat a szebbik nem körében. A felfázás ugyanis kortól függetlenül csap le, ha nem fordítunk magunkra kellő figyelmet. Sokan az öltözködésre vagy még inkább annak hiányosságaira fogják a felfázás tüneteinek megjelenését, ám ez csak féligazság mindaddig, amíg nem vizsgáljuk szélesebb összefüggéseiben a felfázás kérdését.

A tények ugyanis azt igazolják, hogy a felfázást bizonyos baktériumok kóros elszaporodása okozza. Ennek így önmagában még nem sok köze van a lenge öltözékekhez. Annak viszont már annál több, hogy ezek a baktériumok akkor burjánzanak el, ha megfelelő táptalajt találnak a tivornyázáshoz. A lehűlt deréktájék pedig pont ilyen, hiszen azon a részen jelentősen meggyengül a szervezet védekező képessége, így könnyebben kialakulhat a felfázás.

Tehát nagyobb eséllyel betegszik meg (éri utol a felfázás) az, aki a divatot előtérbe helyezi saját egészségével szemben, és metsző hidegben is kivillantja a derekát.

Szerencsére van megoldás.

A MEGELŐZÉSRŐL NÉHÁNY SZÓBAN

Azért is érdemes minél korábban odafigyelni a tudatos öltözködésre, mert a felfázásnak sajnos megvan az a negatív tulajdonsága, hogy olyan, mint a nem kívánt vendég: hívás nélkül is visszatér.

S minél gyakrabban üti fel a fejét, annál több galibát okozhat. Ha tehát gondolunk egy kicsit a jövőnkre, a megelőzést választjuk.

Ehhez nem kell lemondanunk kedvenc ruhadarabjainkról, legyen szó akár a csípőnadrágról, akár egy-egy rövidebb felsőről vagy kabátról. A divatot ugyanis nem szükséges kiiktatnunk a ruhatárunkból ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk.

Bizonyára mindannyian ismerünk egy-két módot derekunk megóvására, ám most egy rendhagyó és új megoldásra fókuszálnék a bodyk, atléták és kombinék rengetegében. Képzelj el egy ötletes kiegészítőt, mely egyszerű mégis hiánypótló, trendi mégis kényelmes, színes mégis diszkréten megbújik, ha öltözéked vagy kedved éppen úgy kívánja.

 

LEGNAGYOBB KINCSÜNK: AZ EGÉSZSÉG

Közhely vagy sem, nagy igazság rejlik abban a mondásban, hogy az egészséget nem lehet megvásárolni. Ezért érdemes fokozott figyelmet fordítani a megelőzésre, s olyan módszereket alkalmazni, melyek természetesen, rugalmasan, és mindenféle görcsös erőlködés nélkül simulnak bele mindennapjainkba.

Miért adnánk a felfázás kezébe az irányítást?

 

TUDJ MEG MÉG TÖBBET A FELFÁZÁSRÓL!

Mi az egészség? - tehetnénk fel magunk a kérdést a XXI. század elején, ha nem kaptunk volna már sok 100 kész választ a modern orvostudománytól a kisebb és nagyobb média orgánumokon keresztül. Az egészség van akinek a teste harmonikus működését jelenti, megint mások pedig beleértik a lelki-, szellemi egészséget is. A magyar nyelv az egészség kifejezésünket - nem is nehezen meglátható módon - az "egész" szavunkból képezte.

Ebben a rovatban azokat az írásokat és cikkeket gyűjtöttük össze, amik az egészséggel és egészség-megőrzéssel foglalkoznak.

Első körben a felfázás témakörérében szeretnénk hasznos információkat átadni.

 

Távol álljon tőlem a konzervatív gondolkodásmód, de van valami, ami nem igazán fér a fejembe. Nap, mint nap látok olyan lányokat, akik a metsző hideg ellenére csupaszon hagyják a derekukat. Vagyis csípőnadrág, haspóló, rövid kabát. Esküszöm, attól kiráz a hideg, ha csak rájuk nézek. Lelki szemeim előtt beindul a mozi,melyben supermant meghazudtoló képességgel felruházva (milyen szép is a magyar nyelv) röntgenezem a didergő belszerveket. A divat mindig is ilyen volt...

Mi történik veled felfázáskor?

A felfázás (hólyaghurut) lényege, hogy a medencét, illetve az alsó végtagot, lábfejet érő hideghatás következtében lecsökken a húgyúti nyálkahártya ellenálló képessége, és a baktériumok megtelepszenek rajta. A húgyhólyagban és a húgycsőben gyulladás alakul ki - ezt nevezi a köznyelv hólyaghurutnak. A megtelepedett baktériumok leggyakrabban...

A nők gyakran jelentkeznek orvosuknál azzal a panasszal, hogy "felfáztam". Érdekes módon a köznyelvben ez kb. fele-fele arányban jelent hólyaghurutra jellemző gyakori és fájdalmas vizelést, illetve hüvelyi folyást.

A hólyaghurutnál (cisztitisznél) maradva, a betegség a húgyhólyagot bélelő nyálkahártyának a gyulladásos megbetegedése. Ezt a gyulladást az esetek túlnyomó többségében bakteriális fertőzés okozza. Ez érintheti csak a hólyagot, de súlyosabb vagy elhanyagolt esetben...

Bár az év bármely szakában felfázhatunk, ősszel és télen gyakoribbak az erre utaló kellemetlen tünetek. Kevesen tudják, hogy a férfiaknál is jellemző a felfázás, bár sokkal kevésbé hajlamosak erre a panaszra, mint a hölgyek.

A jellemző tünetek, hogy sokkal gyakrabban kell felkeresnünk a mellékhelyiséget, és medencetájékon visszatérő fájdalmat érzünk, megváltozik a vizeletünk színe és szaga is. Ilyenkor érdemes bevetni...

Végre itt a tavasz! Ugye te is rég vártad már, hogy mezítlábas szandálban flangálhass? Jó, ha vigyázol, ilyenkor még könnyű összeszedni egy jó kis hólyaghurutot, amitől aztán nem lesz könnyű szabadulni!

Ha a szokottnál jóval gyakrabban kell meglátogatnod a mellékhelyiséget – akár óránként többször is, mert erős vizelési ingert érzel –, a vizeleted csípős, szagos, sötétebb, a kismedencédbe sugárzó fájdalom a hasad egészében érezhető, és mindemellett a pisilés égető fájdalmat okoz, szinte biztos lehetsz benne, hogy...